POVESTI DE SUCCES: RABDAREA DE A SLABI SANATOS

Scriu mereu despre cât de important este un program de slăbit personalizat care are la bază o alimentație sănătoasă și un stil de viață sustenabil. Ce înțeleg eu prin acestea?

  • personalizat – nu doar să îți numere cineva caloriile și macronutrienții. Un plan personalizat este realist pentru client în momentul de față și se adaptează la programul său, la stilul său de viață, la gusturile și preferințele lui unice, dar și la provocările pe care le întâmpină zilnic (job, călătorii, copil de crescut etc).
  • alimentație sănătoasă – nu pierdem juma’ de ficat în proces, fără mâncare procesată, fără înfometare și fără diete care presupun doar carne / brânză / iaurt și apă. Mâncăm legume, fructe, cereale, leguminoase, dar și produse animale (whole foods).
  • sustenabil pe termen lung – facem doar acele lucruri pe care intenționăm serios să ne urmăm toată viața. Nu apelăm la metode imposibile de care abia așteptăm să scăpăm și să revenim la junk food-ul nostru cel de toate zilele.

Multe persoane nu mă cred că se poate. Este un proces, necesită suport din partea unui profesionist, dar și implicare din partea clientului, precum și răbdare și blândețe. Așadar, am rugat mai multe cliente să își spună povestea.

Astăzi o cunoaștem pe Maria.

Când am început să lucrăm împreună eram tare sceptică că o voi convinge vreodată să adopte pe bune obiceiuri mai bune. Era greu cu renunțatul la scuze, dependența de KFC și MC apăsa tare și nici nu îndrăzneam să aduc vorba de sport. Cu Maria am lucrat aproape un an, cu repaos. Nu avea nevoie evident de atât de multe luni, însă a simțit nevoia să rămână în continuare în programul meu pentru suport și pentru că obiectivele ei creșteau de la lună la lună. Vă las să citiți povestea ei!

“Intrasem într-un cerc vicios al alimentației de tip fast-food, programul meu era haotic, de, jonglam cu munca, facultatea și responsabilitățile, iar de mine uitam complet. Socul meu a fost în Mall când probam o pereche de pantaloni și am cerut mărimea 42 pt. ca celelalte nu îmi veneau (obișnuită fiind cu mărimea 38). Nu mai zic de oboseala, stres, permanenta stare de nemulțumire fata de sine și invinovatire. Imi doream mai mult decat oricând sa îmi găsesc echilibrul, iar cum “suntem ce mancam “ am zis sa încep cu alimentația.

Am văzut postarea Andreei pe grupul ONG studențesc din care făceam parte la momentul respectiv (acum 2 ani) si am zis sa încerc deși eram convinsa ca nu se va schimba ceva pentru ca ma cunoșteam prea bine. Era vorba de prima ediție a programului Total Mind & Body Transformation. După prima sesiune de vorbit cu ea mi-am dat seama ca nevoile mele erau mai profunde (echilibru emoțional) și asta m-a ambiționat sa continui. Procesul a fost dificil la început, totul era nou, era greu sa ma dezvăț de obiceiurile proaste, mereu apărea ceva care ma împiedica, cedam tentațiilorsi ma neglijam. Mi-a fost de mare ajutor suportul ei, am simțit-o ca o prietena, iar faptul ca “ma bătea la cap”sa ma țin de jurnalul alimentar a contat enorm pentru ca am început să mă înțeleg.

Cum am spus mai sus, lupta mea împotriva kg. în plus era de fapt o lupta emoțională. Sesiunile de coaching au fost preferatele mele întrucât învățam sa ma împac cu mine și sa ma eliberez de blocajele pe care mi le creasem (ca sunt leneșă, ca nu voi reuși niciodata…) M-au ajutat mult sa ma conectez la obiectivele mele si sesiunile de yoga, chiar și asa rar cum le făceam, și mai ales setarea intențiilor la fiecare început de săptămâna (exercițiu tot recomandat de Andreea).

După 3 luni abia începusem sa vad rezultatele: mancam la ore fixe, începusem sa aleg porțiile corecte și ma simțeam mai energica. Ce nu știam eu atunci e ca abia acela devenea începutul drumului. Mi-a luat încă vreo 3 luni ca să includ sportul în rutina și sa am grija la ce mănânc și la gustări. Am slăbit pe atât cât îmi doream (ajunsesem iar la mărimea 38) si mi-am dat seama ca multe lucruri le faceam automat, ca au devenit parte din stilul meu de a fi.

După aprope un an, când mi-am făcut analizezele de sânge, am fost bucuroasa sa aflu ca nu mai aveam carente de calciu și fier. Am început sa tind spre obiective noi: sa elimin zaharul din alimentație și sa cresc masa musculară. A fost greu, dar a meritat! Sunt mult mai încrezătoare în mine, fac sport regulat, am grija ce mănânc și ma simt plina de energie. Sfatul meu pentru oricine pornește pe acest drum este sa se înarmeze cu multa răbdare, sa nu pună presiune pe sine pentru ca asta încetinește mult procesul și sa se uite pe termen lung, nu la rezultate rapide.

Maria este un exemplu pe care îl ofer de fiecare dată: a avut răbdare cu ea, și-a asumat constant provocări noi, a participat la fiecare challenge, program plătit și neplătit de-al meu din ultimii doi ani și s-a ținut de treabă. Poza este mai veche, de acum un an, și de atunci a mai slăbit. Dar vă arăt ca să vă vedeți că se poate:

Distribuie

ULTIMELE ARTICOLE

Lasă un răspuns

ACCESEAZĂ RAPID

SOCIAL MEDIA

Urmărește-mă pe Instagram sau Facebook pentru resurse gratuite

Copyright 2023 Andreea Teodor

×
×

Cart