Coach.

Nutriționist.

Terapeut în devenire.

Despre Andreea Teodor

Coach.

Nutriționist.

Terapeut în devenire.

Despre Andreea Teodor

În 2016 m-am mutat în SUA unde am urmat cursurile Intitutului de Nutriție Integrativă din New York și ulterior cursurile școlii canadiene Precision Nutrition.

Am făcut toate acestea ascultându-mi vocea interioară care îmi dicta că misiunea mea este să ajut și alte femei să trăiască conștient și prezent în propriul corp.

Urmând cele două școli am învățat cum să abordez nutriția atât din perspectivă științifică, cât și holistică. Astfel am înțeles că, deși ceea ce mâncăm este esențial pentru sănătate și greutate optimă, echilibrul trebuie să existe în toate ariile vieții noastre, nu doar în farfurie.

Că este important să avem grijă de alimentația noastră, dar să fim atenți și la stres, la gândurile toxice și emoțiile pe care uneori să le gestionăm mai greu. Degeaba mâncăm sănătos dacă suntem nefericiți și obosiți constant. Starea de bine ține de corp, minte și suflet, nu doar de ce avem în farfurie.

Prin coaching și educație bazată pe metode validate științific, te susțin să trăiești sănătos și echilibrat. Sunt aici pentru tine indiferent de obiectivul tău: să pierzi kilogramele în exces, să te hrănești corespunzător, să te organizezi mai bine, să gestionezi mai bine stresul, să îți îmbunătățești somnul sau să îți vindeci mâncatul emoțional.

În ultimii 4 ani misiunea mea a fost să susțin femeile să își construiască o relație armonioasă cu mâncarea și corpul lor, relație bazată pe obiceiuri sustenabile, acceptare și iubire de sine. Știu că o alimentație sănătoasă poate fi super gustoasă și mult mai eficientă decât o dietă drastică. Cred că echilibrul este diferit pt fiecare în parte și avem nevoie să îl construim în mod conștient, fiecare în felul și ritmul său, iar eu sunt aici ca să te susțin și ca să te ghidez.

În 2018 m-am certificat în Theta Healing – formarea de bază, iar în 2019 am devenit coach certificat urmând cursurile școlii de coaching transformațional Mind Learners.

În prezent sunt studentă la psihologie și în curs de formare Somatic Experiencing. De astfel, în ultimii 6 ani am participat la zeci de ateliere, cursuri și workshop-uri despre coaching, autocunoaștere, psihologie și neuroștiință, mâncatul pe fond emoțional & body image și nutriție.

Am integrat în cursurile și programele mele toată experiența și cele mai bune practici acumulate în toți acești ani.

CUM TE VOR TRANSFORMA PROGRAMELE MELE:

Cred că fiecare avem un proces unic în urma căruia învățăm să aparținem corpului nostru, iar el să ne aparțină nouă. Cultura dietelor ne-a deconectat de nevoile reale ale corpului și la multe dintre noi a declanșat episoadele de mâncat emoțional. Cred tare mult că fiecare program, workshop, sesiune de coaching reprezintă un ingredient din relația sănătoasă cu propriul corp, cu mâncarea și cu greutatea. 

Poate acum ai doar o parte din ingrediente și nu știi cum să le folosești, dar îți promit că vei găsi rețeta care funcționează pentru tine. Scopul meu este să îți arăt ingredientele esențiale în relația ta cu mâncarea, astfel încât să îți găsești propria rețetă de echilibru și stare de bine – cea care se potrivește numai pentru tine!

POVESTEA MEA:

“Poate că cea mai mare provocare a fost să îmi schimb mindset-ul clasic al omului care ține constant diete: “Mă bucur azi de mâncare și de mâine încep de la 0″, ” Am mâncat un biscuite, deci mi-am stricat dieta, așa că o să mănânc tot pachetul”, “Ori mănânc 100% sănătos, ori nici nu încerc”, “Ca să slăbesc trebuie să mă abțin de la orice îmi place”, “Totul sau nimic”. Sună cunoscut?

Povestea mea începe acum 11 ani, când eram o adolescentă neîncrezătoare și cu multe kilograme extra care atârnau greu. 

Din nerăbdarea de a slăbi repede am încercat tot felul de diete: Dukan, Keto, Paleo, numărat calorii și cântărit alimente. Așa am ajuns să simt anxietate față de mâncare, să mă gândesc obsesiv la ce urma să mănânc și mai ales la ce nu puteam să mănânc. Motivația mă ținea o perioadă, până dădeam de prima ciocolată.

Simțindu-mă vinovată că am mâncat ceva ce nu trebuia, mă pedepseam prin și mai multă mâncare – evident nesănătoasă. Era un ciclu vicios de emotional eating și știu că oricine a încercat să țină dietă, a trecut cel puțin o dată prin asta.

După efectul yo-yo pe care l-am resimțit de prea multe ori a urmat și o vizită în spital din cauza dietelor care îmi distrugeau sănătatea. Atunci mi-am promis că nu merită să îmi pun în pericol corpul pentru niciun kilogram în minus, că nu voi mai urma niciodată o dietă drastică.

Am înțeles cu timpul ce nevoi are corpul meu și ce înseamnă moderația pentru el, iar mâncarea a rămas doar mâncare și nu o modalitate de a-mi gestiona emoțiile mai puțin plăcute. Am reușit să fac pace cu corpul meu și am învățat să îl iubesc necondiționat. Atunci a început transformarea pe toate planurile: mental – fizic – spiritual.

Iar acum vreau să fiu ghid în transformarea ta, să te susțin să faci pace cu corpul tău și să găsești versiunea ta de echilibru și stare de bine pe toate planurile.”

Hai să lucrăm împreună