Am deschis înscrierile în SOMAWAY între 2 și 8 martie!

CUM AM DEVENIT NUTRITION COACH

Cine mă urmărește pe Facebook și Insta este familiar cu munca mea și rezultatele clientelor. Deși vorbesc de câte ori am ocazia despre ceea ce fac, realizez că munca mea nu este încă clară pentru toată lumea, mai ales că termenul de coach – darămite health coach, nutrition coach, wellness coach – este destul de nou la noi în țară. Hai să le luăm pe rând.

Ce este un Health/Nutrition Coach?

Un Health Coach face până la urmă fix același lucru ca un life sau business coach, atâta doar că focusul este pe sănătate. Poate să fie despre nutriție, somn, stres, fitness sau un echilibru între cele menționate mai sus. Eu am absolvit cursurile Intitutului de Nutriție Integrativă din New York, institut care pregatătește viitorii health coachi să își ajute clienții să fie mai sănătoși și să aducă echilibru pe toate planurile vieții lor. Cum spun și ei, abordarea este holistică și ia în vedere persoana ca un întreg, nu doar din punct de vedere al alimentației.

Am urmat apoi cursurile Precision Nutrition, o școală as science based as can get, în opoziție cu IIN unde am învățat și despre practici mai orientale ca să zic așa (precum ayurveda). În urma celor două cursuri și a experienței mele de până acum, mi-am ales denumirea de Nutrition Coach pentru că practic ceea ce fac eu este să îmbin coaching-ul și consilierea nutrițională ca modalitate de a-mi ajuta clientele să slăbească sănătos (în timp ce aduc mai multă armonie în toate ariile vieții lor – dar despre asta voi vorbi într-o altă postare).

Cum și de ce am ajuns să fiu Nutrition Coach?

Povestea începe încă de prin liceu când aveam multe kilograme în plus cu care m-am luptat cam până am terminat facultatea. Schimbarea la mine nu a venit doar din alimentație, ci mai degrabă alimentația sănătoasă și sportul au fost un side effect al faptului că am început să mă văd pe mine, să mă accept și să mă iubesc exact așa cum sunt. În anul 2 de facultate am urmat un curs de autocunoaștere prin misiune și valori personale cu Alis Anagnostakis (curs care m-a întors pe toate părțile și mi-a schimbat viața la 180 de grade). În urma cursului a început un proces deloc plăcut de autocunoaștere în care am realizat cât de rău îmi făceam prin diete restrictive și că oricât de mult aș slăbi, tot nu îmi va plăcea de mine, pentru că problema nu erau efectiv acele kilograme în plus, ci relația mea cu mine însămi. Eu cred cu tărie și o susțin mereu: slăbitul începe din minte, nu din farfurie, așa că până nu lucrăm și la mindset-ul nostru și nu ne rezolvăm problemele de natură emoțională, șanșele sunt să nu renunțăm definitiv la kilogramele în plus. Și totuși scăpăm de kilograme, ele să se reîntoarcă, mai ales dacă motivul pentru care ne-am îngrășat în primul rând a fost de natură emoțională.

Planul meu după terminarea facultății a fost să devin life coach. Cum nu eram pregătită nici financiar, dar nici emoțional (mai aveam, să zicem, câteva călătorii interioare și exterioare de făcut înainte să îi însoțesc pe alții în propria călătorie), printr-o întorsătură neașteptată de situații, m-am mutat în SUA și am ales să studiez în loc nutriția (subiect care mă pasiona încă din liceu) și health coaching-ul. În prezent, urmez școala de life coaching Mind Learners, cea despre care vă spuneam că visam la terminarea facultății. Cred ca până la urmă lucrurile potrivite vin la momentul potrivit.

Cum te pot ajuta pe tine?

Dacă ai ajuns să citești articolul acesta, cel mai probabil te-ai chinuit cel puțin o dată să slăbești. Sunt destul de sigură că nu ești mare fan al regurilor alimentare stricte și nici al foamei, așa că probabil cauți un echilibru. Eu sunt aici să te ajut pe tine să îți găsești propriul echilibru: fizic, mental, emoțional.

Mândria mea cea mai mare nu este doar atunci când îmi scriu clientele că au slăbit 5, 10, 15 kilograme, ci atunci când îmi spun că:

  • nu mai simt nevoia de dulciuri și alte produse cu zahăr adăugat
  • mănâncă aproape 100% whole foods și nici nu mai au gust pentru alimentele procesate
  • își planifică cu plăcere meniul și le e drag să cumpere mâncare sănătoasă
  • au început să gătească super bine, deși nu se imaginau vreodată făcând mai mult de o omletă
  • sunt mândre de corpul lor și în final se iubesc așa cum sunt
  • mâncatul pe fond de stres a dispărut
  • obiceiurile nesănătoase au dispărut și ele, fiind acum înlocuite cu obiceiuri sănătoase ușor de urmat
  • nici nu mai visează dulciuri, junk food și alte prostioare, ci mai degrabă se bucură ocazional de o indulgență care să merite
  • soții și copii au început și ei automat să mănânce mai sănătos, deci stilul de viață a întregii familii s-a îmbunătățit
  • persoane care nu au făcut niciodată vreun efort fizic voluntar, abia așteaptă să meargă la sală, să iasă la alergat sau să facă orice altă formă de mișcare – din plăcere, nu ca să se pedepsească să au mâncat prea mult!

Eu nu zic că pot să îți schimb viața, îți zic doar că tu deții deja toate datele necesare despre corpul tău și ai toate resursele pentru a reuși orice îți propui. Ce îți pot eu oferi este să îți fiu ghid, să fiu alături de tine în acest proces, să te susțin la nevoie și să te învăț tot ce trebuie să știi despre nutriție, fără BS.

Dacă tu simți nevoia de o schimbare și ești pregătită, te aștept cu mare drag în programele mele. Îmi poți scrie la adresa coaching.andreea@gmail.com și stabilim împreună cea mai bună strategie de slăbit sănătos.

Distribuie

ULTIMELE ARTICOLE

This Post Has One Comment

Lasă un răspuns

ACCESEAZĂ RAPID

SOCIAL MEDIA

Urmărește-mă pe Instagram sau Facebook pentru resurse gratuite

Copyright 2024 Andreea Teodor

×
×

Cart