Am deschis înscrierile în SOMAWAY între 2 și 8 martie!

30 DE ZILE DE YOGA: CUM M-AU TRANSFORMAT

Acum 30 de zile anunțam pe pagina de Facebook că vreau să încep un yoga challenge. Știam că dacă pornesc la drum singură sigur mă demotivez pe parcurs și nu voi duce la bun sfârșit toată luna, așa că mi-am invitat clientele să mi se alăture, mi-am asumat public provocarea și m-am pus pe treabă.

De ce Yoga Challenge?

Scopul meu mare: să învăț să fiu mai disciplinată, să am o rutină zilnică care să mă ajute să mă relaxez, să fiu mindful și să mă energizeze. All in one. Dar disciplina a fost motivul #1, iar yoga zilnic pentru 30 de zile clar cere muuultă disciplină!

Am descoperit yoga la modul mai serios vara aceasta și m-am simțit minunat după fiecare sesiune: echilibrată, relaxată, încrezătoare, plină de energie. În septembrie am făcut yoga acasă aproape zilnic, însă în timp mi-am pierdut acest obicei, because life happens. Însă mi-am dorit suficient de mult să mă reapuc încât să îmi asum acest challenge public și bine am făcut!

Am învățat multe despre mine în această lună și am resimțit din plin beneficiile de a face yoga aproape zilnic (am sărit vreo 3-4 sesiuni din cauza unei răceli și a organizării proaste). Iată cele mai importante lecții pe care eu mi le-am luat:

Limitele fizice se pot depăși prin perseverență

Asanele care mi se păreau grele în prima săptămână au devenit super ușoare spre final. Flexibilitatea și mobilitatea nu sunt punctul meu forte și mă întrebam dacă chiar este realist să schimb asta. Evident, este. Dacă în 30 de zile deja văd progres și pe salteaua de yoga, dar și la sală, la clase și în lucrul cu antrenorul, sunt sigură că pe termen lung pot să-mi îmbunătățesc limitele actuale.

Să fii mindful e al naibii de greu uneori

Mai ales pentru cei ca mine cu răbdare puțină. În primele sesiuni de yoga care aveau 40 de minute, primele 6-7 erau concentrate doar pe respirație. Adică mie îmi apăsau toate butoanele emoționale și aveam mereu tentația să dau skip primelor minute, dar m-am disciplinat repede și cu asta. Nu numai că m-am obișnuit cu starea de calm și de a nu face nimic – în afară de a fi prezentă – dar la unele sesiuni am simțit nevoia să mai rămân 5-10 minute în plus pe saltea pentru o scurtă meditație. Concluzie: și mindfulness-ul se învață și e ok dacă nu e ușor din prima.

Disciplina se cultivă, nu ne naștem cu ea

Știam deja asta, dar mi-am reconfirmat-o. Disciplina este ca un mușchi: cu cât îl lucrăm mai mult, cu atât devine mai puternic. Dacă simțiți că vă este greu să vă țineți de deciziile asumate, de responsabilități, de ce v-ați propus, perseverați zilnic în a fi din ce în ce mai disciplinați și o să vedeți că ceva ce este super greu azi, peste câteva săptămâni o să fie easy-peasy.

Dorm mai bine, am mai multă energie

Sună a clișeu, însă încă din prima zi din challenge am început să mă trezesc la 7-8 dimineața super odihnită și fără alarmă, ceea ce pentru mine este absolut minunat. Am avut timp de yoga dimineața, să scriu în jurnal, să îmi savurez cafeaua, să citesc câte un blog post sau să o urmăresc pe Marie Forleo pe Youtube – toate acestea înainte să merg la sală 🙂 Nu știu de voi, dar mie una îmi place să mă bucur de dimineți, nu suport să mă trezesc și să mă grăbesc să încep treaba sau să ajung undeva. Iar programul de somn de seară: la 11 mi-era somn natural și adormeam imediat, ceea ce e un super bonus, pentru că înainte adesea îmi era dificil să adorm repede. De astfel, am început să dorm mult mai profund și să nu mă mai trezesc noaptea.

O postură mai bună

Din păcate, nu am cea mai bună postură și nici nu am avut vreodată. Îmi doresc mult să corectez problema asta acum ca să nu se agraveze în timp. Simt deja mici îmbunătățiri și sunt sigură că pe termen lung yoga mă va ajuta si mai mult!

După cum vă spuneam, eu cred mult în puterea grupului, așadar nu am fost singură în acest challenge. Câteva dintre clientele mele mi s-au alăturat și ne-am ținut una pe alta pe linia de plutire și motivate să terminăm cu brio această lună. Le-am rugat și pe ele să zică cum a fost pentru ele experiența 30 Days Yoga Challenge:

 Iuliana: Când am început acest challenge mă gândeam că o să mă ajute să fiu un pic mai organizată cu programul meu de dimineață, respectiv că o să mă trezesc mai devreme și voi reuși să slow down ritmul în care mă pregătesc de plecare. Însă am descoperit pe parcurs că atunci când fac yoga singură este timpul cel mai de calitate pe care îl petrec eu cu mine. Iubesc yoga, clasele și energia de grup, însă momentul meu de yoga din fiecare zi este timpul în care sunt cel mai mult eu cu mine, pot să mă observ, să respect ce-mi spune corpul, să mă iubesc așa cum sunt, fără să fiu tentată să întru în “competiție” cu cineva mai avansat. Mi-am format un obicei pe care o să-l continui cu plăcere în fiecare zi, căci îmi da o energie fantastică.

Adriana: Cum m-a ajutat pe mine programul 30 days yoga challenge? Nici nu știu de unde să încep! Să practic yoga zilnic mi-a adus enorm de multe beneficii atât pe plan fizic cât și emoțional. Nu mai am dureri de spate (problemă pe care am avut-o mult timp), mi-am îmbunătățit postură, sunt mult mai flexibilă, nu mai fac febră musculară după alte antrenamente, sunt mult mai conștientă de cum respir și cum să îmi folosesc respirația (mda, ceva la care nu am stat niciodată să mă gândesc), reușesc să mă deconectez mult mai ușor, să îmi setez intenții … și cred că pot să enumăr cel puțin 30 de alte avantaje.

Însă cel mai important cred că e simplu fapt că mi-am alocat timp pt mine în fiecare zi -15 min, 20 min, 30 min, nu contează durata, ci faptul că acum știu că indiferent de cât de ocupată cred că sunt, pot să îmi iau câteva minute zilnic în care să fiu eu cu mine. Și de asta cred că ajută super mult practică de yoga acasă, indiferent dacă mergi sau nu și la clase de yoga la o sală/studio. Iar canalul Yoga with Adriene este pur și simplu minunat! M-a ajutat mult să înțeleg că yoga nu este despre a stă în poziții complicate sau despre a impresiona pe alții când reușești să faci asta, despre a crede că yoga nu e pt tine dacă nu ești super flexibil etc. “Find what feels good”– este mantra pe care acum o am în minte în timpul fiecărei sesiuni de yoga, și chiar și în viață mea de zi cu zi. 

Mă bucur că am avut încredere să zic da acestei provocări și bineînțeles m-a ajutat enorm să știu că fac asta împreună cu Andreea și alte persoane.

Mihaela: De luni 1 aprilie reiau challenge-ul cu câteva colege de la birou, abia aștept! M-au ajutat mult sesiunile cu Adrienne, să mă accept, să mă apreciez, să mă bucur de viață, să fiu mai calmă și mai detașată. Și când te gândești că am intrat în challenge crezând că e vorba în primul rând de efort fizic. Mulțumesc, Andreea, că mi-ai deschis acest drum! Bravo! Eu m-am oprit pe la ziua 25, și am învățat din asta că dacă ai căzut, trebuie să te urci înapoi pe cal, să nu renunți doar pentru că nu e perfect. Învățam …

Eu și fetele clar vom continua sesiunile de yoga acasă și cine știe, curând poate ne asumăm public încă un Yoga Challenge!

Distribuie

ULTIMELE ARTICOLE

Lasă un răspuns

ACCESEAZĂ RAPID

SOCIAL MEDIA

Urmărește-mă pe Instagram sau Facebook pentru resurse gratuite

Copyright 2024 Andreea Teodor

×
×

Cart