Stai acasă? Resurse utile pentru a trece cu bine peste această perioadă

Sunt de câteva zile blocată în Social Media și știri. Parcă dau asa scroll necontrolat, fără sens și în gol pe Facebook, în timp de televizorul e deschis pe știri. Nu știu ce caut, nu știu ce aștept. Dar știu că dacă așa îmi vor arăta următoarele săptămâni, nu voi reuși să scap întreagă la cap din perioada asta. Așa că mi-am făcut un plan de acțiune + resurse și le voi împărtăși cu voi.

Este greu pentru noi toți. Sunt puține lucrurile pe care le putem face. Pentru mine cel puțin este prima perioadă cu adevărat grea pe care o prind (nu am prins comunismul și nici altele, iar la criza de acum ceva vreme, eram prea mică ca să mă simt afectată). Dar depinde numai de mine să mă scot puțin din starea de panică și anxietate, să iau lucrurile așa cum vin și să încerc să scot ceva bun din asta.

Am reușit să identific câteva beneficii și oportunități pentru mine și mai multe resurse pe care le împart cu voi în acest articol. Înainte să trecem la resurse, vă zic cum am abordat eu până acum situația.

  1. Program stabil de muncă, odihnă, pauze, sport, recuperare. Lucrez de acasă de 3 ani de zile, însă ce îmi acorda stabilitate era programul de sport, pentru că antrenamentele erau la ore fixe, nu impuse de mine. Acum eu sunt 100% responsabilă de tot calendarul meu. Mi-am făcut o listă cu prioritățile perioada aceasta, cu ce tipuri de antrenament pot face acasă (exerciții, serii, repetări etc), alte lucruri esențiale: când gătesc, când iau pauză, când fac curant, între cât și cât lucrez etc.
  2. Am câteva ore în plus câștigate pentru faptul că nu mă mai deplasez niciunde. Mi-am făcut o listă cu ce aș vrea să fac cu orele respective: să dorm, să scriu pe blog, să meditez, să citesc, să învăț lucruri pe care le-am tot amânat.
  3. Disciplina – pe foaie totul dă bine, mai greu este să mă disciplinez suficient încât să urmez un program. Este greu pentru că nu există nicio presiune asupra mea să o fac.

Acestea fiind făcute, am început să caut diverse resurse care să îmi țină mintea antrenată în lucruril utile, să îmi dea o stare bună (cât se poate) și să nu îmi las spațiu pentru overthinking, mai ales lucruri care nu țin de mine.

Voi împărți aceste resurse în 3 categorii:

MIND

BODY

SPIRIT

Să începem cu resursele pentru minte, ca să ieșim cel puțin la fel de întregi și sănătoși psihic.

MIND:

PODCASTS – nu mi-au plăcut deloc până de curând când le-am descoperit utilitatea în timpul antrenamentelor de la sală. Prefer să ascult un podcast în timp ce fac exercițiile, mai și învăț ceva. Vă las mai jos link-urile cu ce mi-a plăcut mie cel mai mult:

Mind Architect, cu Paul Olteanu

Cristina Oțel

Esther Perrel – pentru cupluri

Pagini de Facebook mișto + blogurile lor

The Gottman Institute

The School of Life

Mind Education Health

Școala pentru Cuplu

Câteva conferințe mișto de ascultat pe Youtube sau TED:

Alain de Botton – Despre de ce romantismul distruge relațiile

Alain de Botton – Despre iubire

Mel Robbins – Why Motivation is Garbage și unul recent despre Coronavirus

Tim Ferris & Marie Forleo – How to Overcome Fear & Some More

Brene Brown – The Power of Vulnerability

Pentru Cupluri

Puteți downloada aplicația Gottman Card Deck și are tot felul de joculețe faine

Școala pentru Cuplu 

BODY

Cum ne organizam cu mesele când stăm acasă – AICI

Blog-ul meu preferat cu rețete sănătoase, cel al Danielei Niculi – AICI

Antrenamente pentru acasă, aveți următoarele:

Fitness Blender

Les Mills On Demand

Beach Body On Demand

Yoga cu Ema – LIVE

Yoga with Adrienne – canal de Youtube

Un blog fain și funny despre antrenamente și nutriție – AICI

Singurul site pe care îl pot recomanda 100% cu articole despre nutriție – AICI

Un grup de suport pentru a trece sănătoși peste perioada aceasta și fără kilograme în plus – AICI

Un personal trainer bun, dacă vreți ceva 100% personalizat – Florin Dragomir

SPIRIT

Dacă nu vă considerați spirituali, puteți sări peste partea aceasta 🙂

Eu una cred că este important să încercăm pe cât posibil să ne păstrăm o vibrație înaltă zilele acestea. Panica, anxietatea – sunt emoții de vibrație joasă care ne afectează emoțional, dar și fizic, și ne pot slăbi sistemul imunitar prin producerea excesivă de cortizol (hormonul stresului). Ce fac eu și vă recomand și vouă:

Meditație ghidată – Ema are varianta aceasta înregistrată, dar va face și live, AICI

Exerciții de recunoștință – grupul acesta s-a cristalizat acum un an și mi-e mai mare dragul să scriu aici și să citesc poveștile celorlalți

Insight Timer pentru alte meditații – puteți downloada aplicația

Setarea Intețiilor – eu o fac săptămânal (cel puțin). Îmi iau 30 mins să scriu în jurnal ce intenții am (nu obiective!), mai exact, ce aș vrea să se întâmple, chiar dacă nu stă neapărat în puterea mea și le las pe seama Universului. Intențiile pot suna cam așa: Îmi este ușor să mănânc sănătos, Sunt 100% sănătoasă, Atrag constant oportunități, Sunt creativă și muncesc cu spor, Totul se întâmplă spre binele meu suprem etc. Depinde ce nevoi aveți fiecare 🙂

Aici alte resurse gratuite de mindfulness

Un video care mi-a plăcut – despre panica acestor zile

Desigur, mai există și opțiunea să go with the flow, să faceți ce simțiți, când simțiți. Eu una funcționez mai bine și sunt mai liniștită psihic când am o rutină.

Voi ce descoperiri ați mai făcut? Cum treceți cu bine peste perioada aceasta?

PS. M-am gândit că nu ar strica un ghid gratuit despre nutriție și wellness. Să trecem sănătoși peste izolare și cu cel puțin același număr de kilograme!

Distribuie

ULTIMELE ARTICOLE

Lasă un răspuns

ACCESEAZĂ RAPID

SOCIAL MEDIA

Urmărește-mă pe Instagram sau Facebook pentru resurse gratuite

Copyright 2023 Andreea Teodor

×
×

Cart